Sposób przygotowania:
Roladki z pekinki z tuńczykiem i jajkamiEtap 1
Pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać do niej pieczarki, usmażyć je, lekko doprawić solą i pieprzem, ostudzić.
Etap 2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka.
Etap 3
Do ryżu dodać jajka, pieczarki, odsączoną rybę i kukurydzę. Dodać też majonez, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Etap 4
Z liści kapusty delikatnie ściąć zgrubiałą część (nie przedziurawić liści). Na każdy liść (na twardszą część) nałożyć po trochu przygotowanego farszu.
Etap 5
Zwinąć ścisłe roladki, ułożyć je jedna obok drugiej łączeniem do dołu, odłożyć na ok. 2 godziny.
Etap 6
Następnie roladki kroić na 3-4 części, układać na półmisku.