gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Roladki z karkówki z salami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne roladki z karkówki z salami i papryką, panierowane w jajku i bułce tartej. Idealne danie obiadowe.

Roladki z karkówki z salami i papryką

Składniki:

Roladki z karkówki z salami i papryką

 

  • 1 kg karkówki,
  • plasterki salami pepperoni,
  • kilka plasterków papryki konserwowej,
  • kilka łyżek ketchupu,
  • mąka,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Roladki z karkówki z salami i papryką
Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy. Każdy plaster smarujemy ketchupem, kładziemy plaster salami pepperoni i kawałek konserwowej papryki. 
Zwijamy. Obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy w każdej strony na złoto.

Wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. 

Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego ;)