Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z karkówki z boczkiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z karkówki z boczkiem i serem z nutką chrzanu upieczone w piekarniku bardzo zasmakowały mojej rodzinie.

Roladki z karkówki z boczkiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z karkówki z boczkiem i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z karkówki z boczkiem i serem
Karkówkę pokroić w plastry i rozbić. Delikatnie posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim.

Z jednej strony mięso wysmarować chrzanem, ułożyć na nim plastry boczku i sera. Zwinąć roladki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ponad godzinę.

Podawać np. z frytkami i surówką.
Roladki z karkówki z boczkiem i serem
Rozbity karczek wysmarować olejem i oprószyć przyprawami.
Roladki z karkówki z boczkiem i serem
Mięso posmarować chrzanem i ułożyć na nim boczek i ser.
Roladki z karkówki z boczkiem i serem
Zwinięte roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Roladki z karkówki z boczkiem i serem
Roladki wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.