Sposób przygotowania:
Roladki z karkówki
Pieczarki odsączamy na durszlaku,przepłukujemy pod bierzącą wodą-odstawiamy do odsączenia. Pora kroimy w krążki i przesmażamy na oleju do lekkiego zwiędnięcia-odstawiamy. Umyte i osuszone plastry mięsa rozbijamy najlepiej przez folię żeby nie podziurawić mięsa na cieniutkie płaty. Każdy płat przyprawiamy w/w przyprawami. Do miski dodajemy pieczarki,pora,ser.Doprawiamy solą,pieprzem i całość mieszamy na jednolitą masę. Na każdy płat mięsa wykładamy porcję farszu i zawijamy najpierw boki a nastepnie w rulon. Panierujemy w roztrzepanym jaku a następnie w bułce tartej.Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złoto-brązowy kolor żeby w środku nie były surowe,odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Cukiereczek13
gusia1000
edytaha