Sposób przygotowania:
Roladki z kiełbasą
Umyte i osuszone mięso kroimy na plastry. Dość mocno rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem i posypujemy pokrojoną natka pietruszki.
Kiełbasę wyjmujemy z osłonki i jeśli chcemy doprawiamy po swojemu chociaż nie ma raczej takiej potrzeby. Kiełbasianą masę rozdzielamy na rozbite plastry mięsa i zwijamy roladki. Owijamy nicią i obsmażamy na patelni.
Przekładamy do rondla i podlewamy wodą albo bulionem. Dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, liść laurowy i trochę solimy albo doprawiamy przyprawą uniwersalną.
Dusimy do miękkości ok 50 min.
Kiełbasę wyjmujemy z osłonki i jeśli chcemy doprawiamy po swojemu chociaż nie ma raczej takiej potrzeby. Kiełbasianą masę rozdzielamy na rozbite plastry mięsa i zwijamy roladki. Owijamy nicią i obsmażamy na patelni.
Przekładamy do rondla i podlewamy wodą albo bulionem. Dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, liść laurowy i trochę solimy albo doprawiamy przyprawą uniwersalną.
Dusimy do miękkości ok 50 min.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję:)