Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki wieprzowe z jabłkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z karkówki wieprzowej z jabłkami i żółtym serem okazały się pyszną nowością w mojej kuchni.

Roladki wieprzowe z jabłkami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki wieprzowe z jabłkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Karkówkę umyć i osuszyć. Rozbić cienko. Wysmarować oliwą. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na jakiś czas, aby mięso przeszło przyprawami.

Jabłka i ser żółty pokroić w kostkę, wymieszać. Rozłożyć na kawałki mięsa.

Zwinąć roladki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Piec przez ponad godzinę aż mięso będzie miękkie i rumiane. Podawać z ziemniakami i surówką.
Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Rozbite mięso natrzeć oliwą i przyprawami.
Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Pokrojone jabłka i ser wymieszać i ułożyć na mięsie.
Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Zwinąć roladki i upiec w nagrzanym piekarniku.