Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Karkówkę umyć i osuszyć. Rozbić cienko. Wysmarować oliwą. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na jakiś czas, aby mięso przeszło przyprawami.
Jabłka i ser żółty pokroić w kostkę, wymieszać. Rozłożyć na kawałki mięsa.
Zwinąć roladki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec przez ponad godzinę aż mięso będzie miękkie i rumiane. Podawać z ziemniakami i surówką.
Jabłka i ser żółty pokroić w kostkę, wymieszać. Rozłożyć na kawałki mięsa.
Zwinąć roladki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec przez ponad godzinę aż mięso będzie miękkie i rumiane. Podawać z ziemniakami i surówką.