paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Roladki z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki schabowe faszerowane kiszona kapustą z natką pietruszki

Roladki z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z kiszoną kapustą

 

  • 6 sztuk schab w plastrach
  • 25 dag kiszona kapusta
  • 2-3 łyżki natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kucharek lub inna przyprawa do mięsa

Sposób przygotowania:

Roladki z kiszoną kapustą
Kiszoną kapustę ugotować. Odcisnąć z niej nadmiar wody i drobno posiekać. Do kapusty dodać posiekaną natkę pietruszki oraz doprawić do smaku sola i pieprzem. Wymieszać. Schabowe rozbić i oprószyć przyprawą. Na schabowe wykładać farsz z kiszonej kapusty. Mięso zawijać w roladki które zawiązać sznurkiem do mięs. Smażyć roladki na rozgrzanej patelni na brązowy kolor.
Roladki z kiszoną kapustą
Kiszoną kapustę ugotować. Odcisnąć z niej nadmiar wody i drobno posiekać. Do kapusty dodać posiekaną natkę pietruszki oraz doprawić do smaku sola i pieprzem.
Roladki z kiszoną kapustą
Schabowe rozbić i oprószyć przyprawą. Na schabowe wykładać farsz z kiszonej kapusty.
Roladki z kiszoną kapustą
Mięso zawijać w roladki które zawiązać sznurkiem do mięs.
Roladki z kiszoną kapustą
Smażyć roladki na rozgrzanej patelni na brązowy kolor.