Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka na włoską nutęCukinię dokładnie myjemy, wydrążamy miękki miąższ i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na odrobinie oleju przez 2-3 minuty z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Lekko studzimy. Pomidory i oliwki kroimy w paski, dodajemy do podsmażonej cukinii wraz z 2-3 łyżkami startego parmezanu. Doprawiamy do smaku odrobiną soli, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi. Każdą pierś kroimy na dwa kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Pieprz ziarnisty rozgniatamy w moździerzu, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i kilka łyżek oleju i dokładnie mieszamy. Powstałą pastą smarujemy z obu stron kotlety z piersi. Nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki. Mięso podsmażamy z każdej strony na rumiano na rozgrzanym oleju, podlewamy odrobiną wody i dusimy 5 minut. Podajemy na dokładnie opłukanej i osuszonej roszponce.
zobacz jak przygotować Roladki z cukinii >>>
![Roladki z kurczaka na włoską nutę Roladki z kurczaka na włoską nutę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-kurczaka-na-wloska-nute-99999.jpg)
![Roladki z kurczaka na włoską nutę Roladki z kurczaka na włoską nutę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-kurczaka-na-wloska-nute-100000.jpg)
![Roladki z kurczaka na włoską nutę Roladki z kurczaka na włoską nutę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-kurczaka-na-wloska-nute-100001.jpg)
elzbieta8960
anemon
marietta