Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z szynką parmeńską
Pierś z kurczaka oczyszczamy i rozbijamy tłuczkiem na cienko. Przyprawiamy solą , pieprzem i curry. Na mięso kładziemy plasterek(opcjonalnie 2) szynki parmeńskiej, ser i ogórek. Zwijamy całość w roladkę i spinamy wykałaczkami.Przygotowujemy ciasto i panierkę. Do miski wrzucamy mąkę i jajko, lekko solimy i dolewamy wodę aby uzyskać ciasto gęstsze niż naleśnikowe. Płatki migdałów, chipsy tortilla i płatki kukurydziane mielimy lub porządnie rozgniatamy i łączymy z odrobiną bułki tartej. Proporcje składników panierki według uznania.Roladkę panierujemy w cieście i panierce dokładnie obtaczając mięso z każdej strony. Smażymy w dość głębokim tłuszczu. W między czasie stawiamy wodę z solą na ryż. Dodajemy curry by otrzymać żółty ryż curry. Z gotowych roladek usuwamy wykałaczki i podajemy z ryżem i ulubionym sosem .