Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka na ostro
Papryczki (używałam tych w zalewie) drobno siekam, rzodkiew ścieram na drobnej tarce i odsączam z soku. Wszystko mieszam z serkiem i dodaję paprykę (ilość wedle uznania). Piersi z kurczaka rozdzielam na 2 pojedyncze, następnie każdą kroję na plastry (mi wyszły z każdej połowy 3 szt) i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Z każdej strony solę (nie używam pieprzu, ponieważ masa jest ostra). Każdy z plastrów piersi smaruję masą z jednej strony i zawijam w roladki. Następnie brzegi spinamy wykałaczkami. Można ułożyć roladki na talerzu, zawinąć folią spożywczą i zostawić na noc w lodówce (tak najlepiej - wszystko sobą przejdzie) lub tylko na 1 h. Gotowe roladki obtaczam w jajku i bułce i smażę w głębokim oleju na wolnym ogniu do zarumienienia. Smacznego :)