Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 662]

Roladki z kurczaka w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych kotletów przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, owinięte aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są soczyste i smaczne.

Roladki z kurczaka w boczku

Składniki:

Roladki z kurczaka w boczku

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka w boczku

I

Roladki z kurczaka w boczku
Przygotowanie mięsa, mięso kroję, rozbijam, doprawiam , układam żółty ser, owijam boczkiem.

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.

II

Roladki z kurczaka w boczku
Panierowanie roladek w mące, jajku, bułce tartej i smażenie na rozgrzanym oleju.

3. Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
4. Następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

5. Roladki gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
6. Smacznego.