Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1036]

Udka pieczone z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Proste, szybkie w przygotowanie danie pachnące lasem. Udka faszerowane leśnymi grzybami kurkami, danie rozpływam się w ustach, a zapach unosi po całym domu. Przekonaj się Sama.

Udka pieczone z kurkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka pieczone z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone z kurkami

I

Udka pieczone z kurkami
Przygotowanie mięsa, usuwam kości i doprawiam przyprawą Gyros oraz solą.

1. Udka myję, usuwam kości ostrym nożem, zaczynając od szerszej część mięsa, rozcinam nożem wzdłuż kości. Mięso doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, ponieważ przyprawa jest bardzo słona.

II

Udka pieczone z kurkami
Przygotowanie grzybów, cebule obieram, kroję drobno, kurki oczyszczam, myje dodaję do cebuli i smażę na maśle.

2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym maślę. Do cebuli dodaję umyte, oczyszczone grzyby kurki. Smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą.

III

Udka pieczone z kurkami
Faszerujemy mięso grzybami i zwijanie mięsa.

3. Gotowym farszem napełniam otwór w mięsie i zawijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.

IV

Udka pieczone z kurkami
Ukladanie udek w rękawie na blaszce i pieczenie.

4. Udka układam w rękawie do pieczenia na blaszce i piekę 40 minut w 180°C

V

Udka pieczone z kurkami

5. Udka gotowe, podaję z ulubioną sałatką i ziemniakami.
6. Smacznego.