Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z brokułem
Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na różyczki. W garnku zagotować wodę, lekko osolić, włożyć brokuł, obgotowywać 2 minuty, osączyć. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na łyżeczce masła. Brokuł wymieszać z cebulką, doprawić solą, szczyptą mielonego pieprzu i suszonymi ziołami. Piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, włożyć między 2 warstwy folii spożywczej i rozbić na cienkie płaty. Układać na każdym płacie przygotowany farsz, po łyżeczce masła i zwijać w roladki. Mięso owinąć dodatkowo folią aluminiową i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. Podawać z ryżem