Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z kurczaka z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kolendrę umyć i drobno posiekać. Wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę, połączyć z kolendrą i przyprawami. Filety rozbij lekko tłuczkiem

Roladki z kurczaka z kolendrą

Składniki:

Roladki z kurczaka z kolendrą

 

  • 6 filetów z kurczaka
  • duża czerwona cebula
  • pęczek kolendry
  • duża cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 200ml bulionu

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z kolendrą
Kolendrę umyć i drobno posiekać. Wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę, połączyć z kolendrą i przyprawami. Filety umyj, osusz i rozbij lekko tłuczkiem. Posmaruj pastą z kolendry i zwiń je w roladki i zepnij wykałaczkami. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj bulion i włóż roladki. Duś pod przykryciem ok. 20 min.