WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Roladki śródziemnomorskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne, soczyste i wyraziste w smaku roladki z kurczaka nadziewane salami, oliwkami i serem feta.

Roladki śródziemnomorskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki śródziemnomorskie

 

Sposób przygotowania:

Roladki śródziemnomorskie
Pierś z kurczaka myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i dokładnie, ale delikatnie rozbijamy. Salami i oliwki z zalewy kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do miseczki. Do tego ścieramy ser feta na grubej tarce i dokładnie mieszamy. Na rozbitym mięsie układamy farsz i zwijamy w ciasne roladki. Panierujemy w bułce tartej i jajku z dodatkiem pieprzu i smażymy na głębokim tłuszczu ze wszystkich stron, często przekręcając, by usmażyły się w środku.
Roladki śródziemnomorskie
Filet z kurczaka bardzo dokładnie rozbijamyl.
Roladki śródziemnomorskie
Salami, oliwki i ser feta rozdrabniamy i mieszamy.
Roladki śródziemnomorskie
Nadzienie układamy na mięsie i zwijamy w ciasne roladki.
Roladki śródziemnomorskie
Roladki panierujemy i smażymy na patelni ze wszystkich stron.