Sposób przygotowania:
Roladka z pieczarkami szpinakiem i pomidorami
Szpinak rozmrozić, i podsmażyć na maśle, dodać pół ząbka zmiażdżonego czosnku i szczypt soli, wymieszać, ostudzić. Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienki płat. Oprószyć solą i pieprzem, ułożyć pokrojone w kostkę plasterki salami. Na połowie mięsa ułożyć szpinaki i pieczarki. Na drugiej połowie osączone suszone pomidory. Mięso zwinąć w roladkę i zawiązać nitką kuchenną. Natrzeć pozostałym zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć papryką, skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 35-40 minut.
Nina W.