Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z salami boczkiem na pieczarkach
Pieczarki myjemy kroimy na plastry,Cebulę i pora w kostkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy pieczarki z cebulą i porem doprawiamy rozmarynem solą i pieprzem do smaku,przesmażamy krótko około 5 minut,zestawiamy z ognia. Filety myjemy dzielimy na porcje tak aby wyszło 5-6 sztuk,lekko rozbijamy,oprószamy czosnkiem i słodką papryką kładziemy na każdym po plasterku salami i sera topionego zawijamy w roladki,okręcamy mięso w plasterki boczku. Natłuszczamy lekko naczynie żaroodporne wykładamy pieczarki zalewamy słodką śmietanką na wierzchu układamy zrolowane roladki oprószamy całość solą kolendrą do smaku-z pieprzem uważać bo salami jest dosyć pikantne.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w temp 180*c Podajemy z pieczonymi ziołowymi ziemniaczkami . Smacznego!
zbysiowa
iziona
2milutka