Sposób przygotowania:
Roladki z kuskusem
Kuskus przesyp do miseczki, zalej szklanka posolonego wrzątku(jeszcze lepiej jedna szklanka bulionu). Odstaw na około 10 minut, aby kasza spęczniała. Gotowy kuskus, przemieszaj widelcem i ostudź. W tym czasie cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj. Połówki brzoskwiń dokładnie osącz z zalewy. Owoce pokrój w dość drobna kosteczkę. Kuskus wymieszaj z cebulą, natka oraz pokrojonymi brzoskwiniami. Połącz z olejem. Nadzienie przypraw do smaku solą i pieprzem. Liście sałaty opłucz, dokładnie osusz. Na plasterki szynki nałóż porcje przygotowanego nadzienia. Ciasno zwiń roladki. Półmisek przykryj liśćmi sałaty. Ułóż na nim roladki-najlepiej jedna na drugiej. Przygotowane w ten sposób zimne roladki możesz serwować z dipem jogurtowo - czosnkowym.