czerwona papryczka

czerwona papryczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Roladki z łososia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta przystawka która światnie sprawdza się na przyjęciach

Roladki z łososia

Składniki:

Roladki z łososia

 

  • 4 płaty wędzonego łososia - po 4 dag
  • 4 łyżeczki kawioru
  • 100 ml kremówki
  • 40 dag ogórka
  • 1/2 jabłka
  • 4 łyżeczki chrzanu
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2-3 łyżki oleju
  • cukier
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z łososia
Ubić śmietanę, wymieszać z chrzanem, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać utarte jabłko. Tak przygotowaną masą posmarować płaty łososia, ciasno zawinąć w ruloniki. Wstawić na 30 min. do lodówki. Ogórek pokroić w cienkie plasterki. Ocet wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać posiekany koperek, wymieszać z olejem. Plasterki ogórka ułożyć na talerzykach, skropić przygotowanym sosem. Udekorować kawiorem, na wierzchu ułożyć ruloniki z łososia.