Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami
Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry. Plastry dość mocno rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki ( zostawiamy ok 5 szt)obieramy i kroimy, podsmażamy na maśle, dodajemy drobno pokrojoną cebulę ok 1 lyżka i doprawiamy do smaku.
Przestudzone pieczarki nakładamy na przygotowane plastry mięsa i zwijamy roladki. Obwijamy nicią i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Roladki przekładamy do rondla albo garnka.
Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy do mięsa. Podlewamy wodą dodajemy musztardę i liść laurowy. Pieczarki obieramy, kroimy i dokładamy do mięsa.
Dusimy do miękkości i doprawiamy sos do smaku.
Oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki ( zostawiamy ok 5 szt)obieramy i kroimy, podsmażamy na maśle, dodajemy drobno pokrojoną cebulę ok 1 lyżka i doprawiamy do smaku.
Przestudzone pieczarki nakładamy na przygotowane plastry mięsa i zwijamy roladki. Obwijamy nicią i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Roladki przekładamy do rondla albo garnka.
Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy do mięsa. Podlewamy wodą dodajemy musztardę i liść laurowy. Pieczarki obieramy, kroimy i dokładamy do mięsa.
Dusimy do miękkości i doprawiamy sos do smaku.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję:) a roladki są smaczne i na obiad w sam raz:)