Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z pieczarkami i boczkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Roladki z mięsa wołowego z pieczarkami i boczkiem są wyśmienite. Wspaniale smakują z kluskami, sosem i modrą kapustą lub dowolną surówką.

Roladki z pieczarkami i boczkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki z pieczarkami i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami i boczkiem
Ogórki kiszone pokroić wzdłuż na 4 części. Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na 7-8 porcji, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.

Natrzeć zmiażdżony czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą, ułożyć plasterki boczku, pokrojoną w piórka cebulę, pieczarki i po 1 kawałku ogórka.

Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na rumiano.

Następnie przestudzić, usunąć nici, włożyć do rondla, dodać sos który powstał podczas pieczenia mięsa, wlać odrobinę wody, dodać liście laurowe, sos sojowy i dusić pod przykryciem do miękkości.

Powstały podczas duszenia sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką i papryką, zagotować.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Roladki z pieczarkami i boczkiem
Mięso zbić tłuczkiem, natrzeć przyprawami, posmarować musztardą.
Roladki z pieczarkami i boczkiem
Ułożyć plasterki boczku, posiekaną cebulę i pieczarki.
Roladki z pieczarkami i boczkiem
Dodać po ćwiartce kiszonego ogórka i zwinąć roladki.
Roladki z pieczarkami i boczkiem
Zawinąć nitką kuchenną i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie.
Roladki z pieczarkami i boczkiem
Upieczone przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości. Połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką i papryką.