Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa mielonegoI
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, dwie łyżki bułki tartej, wlewam śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiam.
II
2. Ser mozzarellę kroję w plasterki, paprykę kroję w paski.
3. Mięso kształtuję w kulę, rozpłaszczam, na środku układam po plasterku sera oraz papryki.
III
4. Mięso zwijam w roladkę, panieruję w mące pszennej, roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
5. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruje olejem i piekę rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
IV
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatka i ziemniakami.
7. Smacznego.