Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dobrze trafiłeś mam dla Ciebie przepis. Kotlety z mięsa mielonego z mozzarellą i papryką w chrupiącej panierce, co Ty na to? Wypróbuj i przekonaj się.

Roladki z mięsa mielonego

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego

I

Roladki z mięsa mielonego
Przygotowanie masy mięsnej do przygotowania mielonych roladek.

1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, dwie łyżki bułki tartej, wlewam śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiam.

II

Roladki z mięsa mielonego
Przygotowanie sera mozzarelli oraz papryki konserwowej.

2. Ser mozzarellę kroję w plasterki, paprykę kroję w paski.
3. Mięso kształtuję w kulę, rozpłaszczam, na środku układam po plasterku sera oraz papryki.

III

Roladki z mięsa mielonego
Panierowanie roladek mięsnych w mące, jajku, bulce, układanie na blaszce, smarowanie olejem i pieczenie w rozgrzanym piekarniku.

4. Mięso zwijam w roladkę, panieruję w mące pszennej, roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
5. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruje olejem i piekę rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

IV

6. Kotlety gotowe, podaję z sałatka i ziemniakami.
7. Smacznego.