OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Roladki z mielonego z ryżem i marchewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybka i przepyszna propozycja obiadowa. Mięso mielone powinno być mocno doprawione, smakuje wtedy wybornie.

Roladki z mielonego z ryżem i marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z mielonego z ryżem i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mielonego z ryżem i marchewką
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso rozmieszać widelcem i przyprawić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Marchew zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Dodać wszystko do mięsa. Przestudzony ryż także.

Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 1h. Następnie wbić jajko i dodać 3 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać.

Formować 'wałki' z masy mięsnej i obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju do zezłocenia. 
Roladki z mielonego z ryżem i marchewką
masa mięsna która zawiera przyprawy, ryż, marchew i cebulę
Roladki z mielonego z ryżem i marchewką
uformowane roladki z masy należy obtoczyć w mące i smażyć

Tagi:

marchewka