Sposób przygotowania:
Roladki z mielonego z ryżem i marchewką
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso rozmieszać widelcem i przyprawić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Marchew zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Dodać wszystko do mięsa. Przestudzony ryż także.
Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 1h. Następnie wbić jajko i dodać 3 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać.
Formować 'wałki' z masy mięsnej i obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju do zezłocenia.
Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 1h. Następnie wbić jajko i dodać 3 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać.
Formować 'wałki' z masy mięsnej i obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju do zezłocenia.
Marika-
OktawiaG
Bardzo dziekuje. Ja tez bardzo lubie takie obiadki:)