ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Roladki z mięsa mielonego z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie roladki, to pyszny dodatek do obiadu. Urozmaicone nadzieniem z jajek i sera smakują wyśmienicie. Polecam.

Roladki z mięsa mielonego z farszem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego z farszem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego z farszem

ETAP 1:

Dwa jajka ugotować na twardo. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser żółty także zetrzeć na tarce. Pomieszać razem ser z jajkami. Dodać drobno pokrojony szczypior, masło, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Podzielić na 4 części.

Do mięsa dodać troszkę wody, jajko, bułkę tarta, przyprawę i dobrze wyrobić. Musi powstać jednolita masa. Podzielić na 4 części. Przygotować 4 kawałki foli aluminiowej.

Każdy kawałek posmarować lekko masłem. Na każdym kawałku rozkładać mięso, a na mięsie masę jajeczno- serową. Zwijać roladki pomagając sobie folią. Robić ,, cukierki,,

Patelnię posmarować olejem rzepakowym i włożyć przygotowane zawiniątka. Postawić na mały ogniu i smażyć ok 40 min. Od czasu do czasu przekręcić roladki. Po lekkim przestudzeniu wyjąć mięso z folii. Podawać ciepłe do obiadu. Smacznego.

Roladki z mięsa mielonego z farszem
Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem z jajek i sera