Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa mielonego z farszemETAP 1:
Dwa jajka ugotować na twardo. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser żółty także zetrzeć na tarce. Pomieszać razem ser z jajkami. Dodać drobno pokrojony szczypior, masło, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Podzielić na 4 części.
Do mięsa dodać troszkę wody, jajko, bułkę tarta, przyprawę i dobrze wyrobić. Musi powstać jednolita masa. Podzielić na 4 części. Przygotować 4 kawałki foli aluminiowej.
Każdy kawałek posmarować lekko masłem. Na każdym kawałku rozkładać mięso, a na mięsie masę jajeczno- serową. Zwijać roladki pomagając sobie folią. Robić ,, cukierki,,
Patelnię posmarować olejem rzepakowym i włożyć przygotowane zawiniątka. Postawić na mały ogniu i smażyć ok 40 min. Od czasu do czasu przekręcić roladki. Po lekkim przestudzeniu wyjąć mięso z folii. Podawać ciepłe do obiadu. Smacznego.