Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z żurawiną i serem camembert
Przygotowanie żurawiny: Żurawinę włożyć do garnka, dodać pół szklanki cukru, roztartą w moździerzu kolendrę i gotować do uzyskania gęstej konfitury. Jeżeli żurawina jest nadal kwaśna to dodać cukru i jeszcze chwilę gotować. Całość należy co chwilę mieszać, żeby się nie przypaliła. Roladki: Piersi z kurczaka oczyścić, przekroić i rozbić tak, żeby można było zwinąć roladkę. Przyprawić pieprzem i solą z każdej strony. Na mięso nakładać żurawinę oraz pokrojony ser camembert. Następnie zawijać. Jeżeli roladki rozchodzą się po bokach, to można spiąć je wykałaczkami. Obtaczać w mące i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju do zarumienienia, co jakiś czas przewracając. Bon appétit :)