Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Roladki schabowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne roladki ze schabu, faszerowane pieczarkami, podsmażone i duszone. Można je podawać z sosem lub bez.

Roladki schabowe z pieczarkami

Składniki:

Roladki schabowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pieczarkami
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy przez chwilę. Następnie dodajemy pieczarki i dusimy je, aż odparuje woda. Doprawiamy do smaku.

Mieszamy mąkę ze śmietaną, wlewamy do pieczarek, mieszamy i dusimy przez chwilę. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem.

Oprószamy pieprzem i solą. nakładamy farsz i zawijamy formując roladki. Owijamy je nitką.

Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy na dużym ogniu. Następnie podlewamy wodą i dusimy przez około godzinę.