Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z pieczarkami
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy przez chwilę. Następnie dodajemy pieczarki i dusimy je, aż odparuje woda. Doprawiamy do smaku.
Mieszamy mąkę ze śmietaną, wlewamy do pieczarek, mieszamy i dusimy przez chwilę. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy pieprzem i solą. nakładamy farsz i zawijamy formując roladki. Owijamy je nitką.
Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy na dużym ogniu. Następnie podlewamy wodą i dusimy przez około godzinę.
Mieszamy mąkę ze śmietaną, wlewamy do pieczarek, mieszamy i dusimy przez chwilę. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy pieprzem i solą. nakładamy farsz i zawijamy formując roladki. Owijamy je nitką.
Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy na dużym ogniu. Następnie podlewamy wodą i dusimy przez około godzinę.