migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Roladki z camembertem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Roladki z piersi kurczaka z camembertem i rukolą

Roladki z camembertem i rukolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z camembertem i rukolą

 

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 1 camembert
  • garść rukoli
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki siemia
  • olej do smażenia
  • sól ziołowa

Sposób przygotowania:

Roladki z camembertem i rukolą
Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w niezacienkie paski paski.Rozbic tłuszkiem, oprószyć solą ziołową. Serek camembert pokroić na małe kawałki. W rozbite mięso zawija kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.U mnie kuskus i sałatka.
Roladki z camembertem i rukolą
Etap 2 Serek camembert pokroić na małe kawałki.
Roladki z camembertem i rukolą
Etap 3 W rozbite mięso zawija kawałek sera i 2-3 listki rukoli.
Roladki z camembertem i rukolą
Etap 4 Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.