Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Roladki ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne duszone roladki nadziane kiełbasą krakowską, żółtym serem i ogórkiem, podawane z sosem.

Roladki ze schabu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze schabu

 

  • schab bez kości 1 kg
  • kiełbasa krakowska 30 plasterków
  • ser żółty 10 plasterków
  • ogórek kiszony 2-3 szt
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry, a następnie ubijamy. Oprószamy pieprzem i solą. Na plastrach schabu układamy ser, kiełbasę oraz cienki kawałek ogórka.

Zawijamy mięso w roladki, owijamy nitką. Oprószamy je mąką i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na dużym ogniu, aż się zarumienią ze wszystkich stron.

Podlewamy mięso wodą i dusimy przez około godzinę. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Roladki ze schabu
Schab kroimy w plastry, rozbijamy i oprószamy przyprawami
Roladki ze schabu
Kładziemy na mięsie ser, kiełbasę i ogórka
Roladki ze schabu
Podsmażamy roladki ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju
Roladki ze schabu
Zalewamy roladki wodą i dusimy przez godzinę

Tagi:

rolady mięsa