Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa wieprzowego w waflach
Mięso przekładamy do miski. Cebulę i czosnek zcieramy na jarzynówce na dużych oczkach, bułki nasączamy wodą następnie wszystko dodajemy do mięsa. Jaja wbijamy do reszty składników i wyrabiamy jak na kotlety mielone. Wafle kładziemy na blacie i nakładamy na nie cieką warstwę masy mięsnej (najlepiej robi się to nożem).Odkładamy na chwilę pozostawiając do zmięknięcia miedzy czasie robimy kolejne wafle tak samo. Wafle gdy zmiękną pozwolą się formować w walce, które później dzielimy na 4 powstają wtedy małe ruloniki. W naczyniu roztrzepujemy 3 jajka, a w drugim szykujemy bułkę do panierowania. Na patelni rozgrzewamy olej gdy jest nagrzany kładziemy upanierowane ruloniki (najpierw jajko potem bułka). Smażymy aż się ze złocą i wykładamy na papierowy ręcznik. Smacznego