Sposób przygotowania:
Roladki z nadzieniem
schab kroję w plastry o grubości 1,5-2cm każdy taki kawałek mięsa nacinam z boku w 2-3 miejscach aby się lepiej rozbił i rozbijam do czasu aż mięso będzie cienkie (ale trzeba uważać aby nie zrobiły się dziury. Każdy kawałek rozbitego mięsa smarujemy dokładnie musztardą (1łyżeczka na 1 kawałek mięsa), następnie z boku wąższej strony układamy 0,5 korniszonka, paseczek boczku i 2 piórka cebuli, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie zwijamy. Każdą z roladek bardzo dokładnie obwiązujemy cienką nicią (taką typową do kuchni) i z zewnątrz też doprawiamy solą i pieprzem. Roladki te smażymy w głębokim tłuszczu ale na wolnym ogniu, tak aby ładnie zbrązowiały i były miękkie. przed podaniem odwijamy z mięsa sznurek i go wyrzucamy.