Sposób przygotowania:
Roladki z orzechami i natką pietruszki
Piersi rozbijamy na cienkie płaty. Oprószamy solą i pieprzem. Orzechy kroimy na drobno i prażymy na suchej patelni. Na każdy płat mięsa dajemy po łyżce natki i około 1,5 łyżki orzechów. Zwijamy roladki i odstawiamy na 20 min do lodówki aby stężało. Rozgrzewamy masło i smażymy mięso na rumiano z każdej strony. Jabłka obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę. Roladki przekładamy na papierowe ręczniki aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na pozostałe masło na patelni wrzucamy jabłka i podlewamy 2 łyżkami wody. Posypujemy resztą natki i orzechów oraz czerwonym pieprzem. Smażymy bardzo krótko aby jabłka zmiękły na zewnątrz, ale w środku pozostały lekko twarde. Podajemy z roladkami póki wszystko ciepłe. Jabłka bardzo dokładnie zbiorą wszystkie smaki jakie powstały na patelni po smażeniu mięsa.