Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 662]

Roladki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki z papryką

Składniki:

Roladki z papryką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z papryką

I

Roladki z papryką
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy. Przygotowanie farszu i nałożenie na każdy kawałek mięsa.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Warzywa przekładam do naczynia, dodaję ser parmezan oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszam.
3. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.

II

Roladki z papryką
Zwijanie roladek, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

6. Gotowe.
7. Smacznego.