Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 90
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki Schabowe z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki z pieczarkami i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

I

Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Przygotowanie mięsa, mycie, ososzanie, rozbijanie, doprawianie oraz przygotowanie farszu.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą.

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3. Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek

II

Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Panierowanie mięsa oraz smażenie roladek.

4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

5. Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

III

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

6. Roladki gotowe.

7. Smacznego.