Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z pieczarkami
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na maśle aby odparowały wodę, do smaku doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia. Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie każdy płat rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię spożywczą wtedy mięso ładnie zachowa swój kształt.
Mięso oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć przesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę.
Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z marchewki i pora.
Mięso oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć przesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę.
Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z marchewki i pora.
Magdalena88