migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1252]

Roladki drobiowe z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Roladki z piersi kurczaka to bardzo fajny obiadek. Można je nadziać różnymi składnikami i podać z różnymi dodatkami. Akurat miałam pod ręką pieczarki więc tym razem proponuje wersję pieczarkową.

Roladki drobiowe z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na maśle aby odparowały wodę, do smaku doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia. Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie każdy płat rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię spożywczą wtedy mięso ładnie zachowa swój kształt.

Mięso oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć przesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę.

Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z marchewki i pora.
Roladki drobiowe z pieczarkami
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na maśledo smaku doprawić solą i pieprzem
Roladki drobiowe z pieczarkami
Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie każdy płat rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię spożywczą
Roladki drobiowe z pieczarkami
Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć przesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę.
Roladki drobiowe z pieczarkami
Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste.