Sposób przygotowania:
Zapiekane udka z ziemniakamiI
 
1. Udka z kurczaka myjemy, usuwamy kości, lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą.
II
 
2.	Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3.	Udka układamy skórką w spód a wierzch mięsa smarujemy jedną łyżką majonezu, następnie układamy po łyżce usmażonych grzybów.
III
 
4.	Mięso zwijamy w roladki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
5.	Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
IV
 
6.	Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą.
7.	Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
V
 
8. Po tym czasie wyjmujemy, układamy warzywa, marchewki oraz brukselkę, posypujemy solą i ponownie pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
VI
 
9. Po upieczeniu ziemniaki posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, nie trzeba zapiekać ser się sam roztopi pod wpływem temperatury.
VII
 
10.	Na wierzch warzyw układamy upieczone udka z kurczaka.
11.	Danie gotowe.
12.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2