odon

odon

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Roladki z sera na prędce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna przekąska na przyjęcie

Roladki z sera na prędce

Składniki:

Roladki z sera na prędce

 

  • 12 kawałków sera tylżyckiego pokrajanego w słupki dł. ok 4cm.
  • 12 cienkich plasterków boczku wędzonego
  • zielona sałata
  • wykałaczki
  • grzyby marynowane

 

Sposób przygotowania:

Roladki z sera na prędce
Plasterki boczku powinny mieć szerokość większą niż długość kawałków sera.Każdy słupek sera zawinąć w plasterek boczku.spiąć wykałaczką, usmażyć rumieniąc równomiernie.Roladki należy wkładać na rozgrzaną patelnię.Smażyć na niezbyt długim płomieniu.Roladki podawać zaraz po usmażeniu.Ułożyć na kamiennym półmisku udekorowanym listkami sałaty i grzybkami.