Sposób przygotowania:
Roladki z sera żółtego
Kawałki papryki czerwonej i pomarańczowej , opłucz, osusz, i pokrój w drobna kosteczkę. Szczypiorek opłucz, posiekaj.
Przygotowane składniki starannie wymieszaj z twarożkiem
Masę przypraw do smaku solą i pieprzem, obranymi, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Gdy nieco przestygnie. przelej ja do masy serowej, wymieszaj. Ser żółty zawiń szczelnie w folie aluminiową. Włóż na 4 minuty do wrzątku. Gdy zmięknie, przełóż na deskę, przykryj folią spożywczą i rozwałkuj cienko prostokąt. Rozsmaruj na nim tężejące nadzienie. Zwiń roladę ciasno. Owiń ja folią spożywczą, ochładzaj około 4 minut. Następnie pokrój na mniejsze kawałeczki, ułóż na półmisku, ew. udekoruj.
Przygotowane składniki starannie wymieszaj z twarożkiem
Masę przypraw do smaku solą i pieprzem, obranymi, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Gdy nieco przestygnie. przelej ja do masy serowej, wymieszaj. Ser żółty zawiń szczelnie w folie aluminiową. Włóż na 4 minuty do wrzątku. Gdy zmięknie, przełóż na deskę, przykryj folią spożywczą i rozwałkuj cienko prostokąt. Rozsmaruj na nim tężejące nadzienie. Zwiń roladę ciasno. Owiń ja folią spożywczą, ochładzaj około 4 minut. Następnie pokrój na mniejsze kawałeczki, ułóż na półmisku, ew. udekoruj.