Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Roladki z serkiem topionym i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne kolorowe i zdrowe roladki z kurczaka. Dobre na kanapki,na obiad lub na imprezę. Farsz z serka topionego,papryki i cukinii świetnie łączy się z kurczakiem.

Roladki z serkiem topionym i warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z serkiem topionym i warzywami

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 trójkąty serka topionego
  • ćwiartka papryki czerwonej
  • pół cukinii
  • garść bazylii
  • przyprawa do kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z serkiem topionym i warzywami
Pierś z kurczaka oczyścić,przekroić wzdłuż i rozbić tłuczkiem. Natrzeć przyprawą do kurczaka. Cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę i wymieszać z serkiem topionym. Pierś z kurczaka posmarować farszem zawinąć w rulon, następnie roladki zawinąć w folię spożywczą i zawiązać nitką jak cukierka. Roladki wrzucić na wrzątek i gotować 20 minut. Wyciągnąć z folii.
Roladki z serkiem topionym i warzywami
Etap 1-Roladki z serkiem topionym i warzywami