Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki z udek kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli mamy już dość tradycyjnych udek pieczonych lub gotowanych, możemy je przygotować choćby w oto taki sposób.

Roladki z udek kurczaka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki z udek kurczaka

Na roladki

Sposób przygotowania:

Roladki z udek kurczaka
Udka umyć i osuszyć, wytrybować kości. Następnie pojedynczo każde mięso z udka wkładamy między folię skórą do deski i staramy się jak najcieniej rozbić, aby nie przedziurawić mięsa.

Rozbite płaty mięsa posolić, posypać szczyptą papryki ostrej odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

Po tym czasie mozzarelle pokroić w plastry i układać po plastrze sera i łyżce żurawiny na każdym płacie mięsa zwijać ścisło w zgrabne roladki.

Roladki układać na rozgrzanej patelni posypać słodką papryką i pieprzem zrumienić z obu stron na rumiano.

Zagotować wodę w garnku roladki przełożyć do woreczka zawiązać nicią i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 35 minut.

Roladki wyjmujemy z woreczka foliowego i podajemy z kaszą gryczaną.
Roladki z udek kurczaka
Każde udko zostało wytrybowane z kości i dobrze rozbite
Roladki z udek kurczaka
Na każdym płacie mięsa ułożono plaster sera i żurawinę
Roladki z udek kurczaka
Roladki zostały ułożone na patelni rozgrzanym tłuszczu
Roladki z udek kurczaka
Zrumienione zostały roladki na złoty kolor
Roladki z udek kurczaka
Wszystkie roladki włożone do woreczka i przełożone do wody.