Sposób przygotowania:
Roladki z udek kurczaka
Udka umyć i osuszyć, wytrybować kości. Następnie pojedynczo każde mięso z udka wkładamy między folię skórą do deski i staramy się jak najcieniej rozbić, aby nie przedziurawić mięsa.
Rozbite płaty mięsa posolić, posypać szczyptą papryki ostrej odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie mozzarelle pokroić w plastry i układać po plastrze sera i łyżce żurawiny na każdym płacie mięsa zwijać ścisło w zgrabne roladki.
Roladki układać na rozgrzanej patelni posypać słodką papryką i pieprzem zrumienić z obu stron na rumiano.
Zagotować wodę w garnku roladki przełożyć do woreczka zawiązać nicią i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 35 minut.
Roladki wyjmujemy z woreczka foliowego i podajemy z kaszą gryczaną.
Rozbite płaty mięsa posolić, posypać szczyptą papryki ostrej odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie mozzarelle pokroić w plastry i układać po plastrze sera i łyżce żurawiny na każdym płacie mięsa zwijać ścisło w zgrabne roladki.
Roladki układać na rozgrzanej patelni posypać słodką papryką i pieprzem zrumienić z obu stron na rumiano.
Zagotować wodę w garnku roladki przełożyć do woreczka zawiązać nicią i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 35 minut.
Roladki wyjmujemy z woreczka foliowego i podajemy z kaszą gryczaną.