Sposób przygotowania:
Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą
Na rozgrzanym maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać rozmrożony odsączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Odstaw do wystudzenia.
Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur.
Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony.
Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli.
Filet ciasno zwinąć w roladę.
Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.
Odstaw do wystudzenia.
Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur.
Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony.
Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli.
Filet ciasno zwinąć w roladę.
Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.
gusia1000