BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1404]

Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne roladki nadziane ze szpinakiem i mozzarellą. Otulone panierką i usmażone na gorącym oleju. Pyszne na każdą okazje.

Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą

Składniki:

Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą

 

  • pierś z kurczaka 1 podwójna,
  • szpinak mrożony 450 g,
  • mozzarella 3 kulki małe,
  • czosnek 3 ząbki,
  • sól, pieprz do smaku,
  • przyprawa uniwersalna do smaku,
  • masło klarowne do smażenia,
  • jajka 2 szt,
  • przyprawa do drobiu do smaku,
  • bułka tarta do panierowania,

Sposób przygotowania:

Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą
Na rozgrzanym maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać rozmrożony odsączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.

Odstaw do wystudzenia.

Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur.

Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony.

Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli.

Filet ciasno zwinąć w roladę. 

Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej.

Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.

Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.

Tagi:

mięso danie