nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Solidna porcja mięsa do obiadu, wyraziste w smaku roladki z pyszną, ciekawą zawartością. Schab, mielonka i kiszona kapusta smakowicie się łączą dając zadowalające efekty smakowe.

Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą
Oba plastry schabu rozbić tłuczkiem. Rozbite mięso natrzeć z obu stron pieprzem, oregano i suszoną cebulą. Nie trzeba już mięsa solić, bo kiszona kapusta jest wystarczająco słona i nada odpowiednio słony smak roladkom. Na każdy plaster rozbitego i doprawionego mięsa położyć po 2 plastry mielonki, a na nie wyłożyć po 1/3 szklanki odciśniętej kiszonej kapusty. Zwinąć roladki z dodatkami w rulon. Panierować zwinięte roladki w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć roladki w panierce na patelni z dobrze rozgrzanym olejem na niedużym ogniu.
Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą
Nałożona na rozbite i doprawione plastry schabu mielonka.
Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą
Kiszona kapusta ułożona na plastrach mielonki.
Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą
Zwinięte schabowe roladki panierowane w jajku i bułce tartej.
Roladki ze schabu z mielonką i kiszoną kapustą
Obie roladki w panierce smażone na dobrze rozgrzanym oleju.