Sposób przygotowania:
Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie
Śledzie przez min. 1 h wymoczyć, osączyc. Zagotowac zalewe ze składników, odstawic do przestygniecia. Powinna miec słodko-kwasny smak. Sledzie wkładam do chlodnej zalewy na min 1 h. Śledzie osaczam, zwijamy w roladki, a na srodku kazdej daje po cienkim kawałku ogórka konserwowego i piórku czerwonej cebuli, spinam wykałaczka i układam na półmisku. Śmietanę mieszam z majonezem, musztarda, doprawiam cytryna i pieprzem, dodaje posiekaną cebule, troche natki i kapary. Polewam śledzie sosem i posypuje posiekaną natką. Dekoruje ogórkiem. Można z wierzchu posypac jeszcze kaparami. Odstawiam w chlodne miejsce na 1 dobe, a przynajmniej na noc. Pyszne i inne od wszystkich.