Sposób przygotowania:
Roladowy garnek na imprezkę
► Sos koktajlowy: sos koktajlowy wymieszać ze śmietaną i musztardą i doprawić solą, pieprzem oraz papryką. Sos można zmiksować blenderem.
► Mięso pokroić na kawałki w wielkości nadającej się do konsumpcji. Przygotowane mięso posolić i popieprzyć i razem z boczkiem na przemian warstwami ułożyć w brytfannie. Później ułożyć cebulę z ogórkiem i na koniec posypać ziarnami pieprzu.
► Przekładankę mięsną w brytfannie polać sosem koktajlowym. Następnie odkrytą wstawić do nagrzanego piekarnika i dusić co najmniej 150 minut w 180C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Po upływie 90 minut mięso wymieszać i dusić do konca / Termoobieg /. Gotowe party - rolady wyjąć z piekarnika i posypać natką pietruszki.
► Mięso pokroić na kawałki w wielkości nadającej się do konsumpcji. Przygotowane mięso posolić i popieprzyć i razem z boczkiem na przemian warstwami ułożyć w brytfannie. Później ułożyć cebulę z ogórkiem i na koniec posypać ziarnami pieprzu.
► Przekładankę mięsną w brytfannie polać sosem koktajlowym. Następnie odkrytą wstawić do nagrzanego piekarnika i dusić co najmniej 150 minut w 180C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Po upływie 90 minut mięso wymieszać i dusić do konca / Termoobieg /. Gotowe party - rolady wyjąć z piekarnika i posypać natką pietruszki.