Sposób przygotowania:
Żeberka pomidorowo-miodowe z warzywami
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić między kośćmi na mniejsze kawałki.
Przecier wymieszać z miodem oraz przyprawami. Zamarynować żeberka, odstawić na min 2 godz. do lodówki.
Warzywa obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki / w plastry.
Do naczynia żaroodpornego położyć mięso wraz z marynatą oraz warzywa, przemieszać. Wlać bulion.
Piec pod przykryciem około 90 min w piekarniku nagrzanym do 180st. 15 min przed końcem pieczenia odkryć pokrywkę, by mięso się przyrumieniło.
Przecier wymieszać z miodem oraz przyprawami. Zamarynować żeberka, odstawić na min 2 godz. do lodówki.
Warzywa obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki / w plastry.
Do naczynia żaroodpornego położyć mięso wraz z marynatą oraz warzywa, przemieszać. Wlać bulion.
Piec pod przykryciem około 90 min w piekarniku nagrzanym do 180st. 15 min przed końcem pieczenia odkryć pokrywkę, by mięso się przyrumieniło.
Martyna12
:)
biedroneczki
Czekoladka 2