anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Duszona wołowina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wołowina jest bardzo zdrowym mięsem polecam kupowanie jej w tylko w sprawdzonych i pewnych miejscach.

Duszona wołowina

Składniki:

Duszona wołowina

 

Sposób przygotowania:

Duszona wołowina
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na około 2 cm plastry. Natrzeć octem winnym i olejem. Pozostawic na co najmniej 2 godziny.

Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wkroić obraną cebulę i czosnek dodać ziele angielskie i listki laurowe.

Dusic pod przykryciem około 1 godziny pod koniec doprawić solą i pieprzem.

W razie konieczności w czasie duszenia mięso podlać wodą.