eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1357]

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam rolady z piersi indyczej. Nadziałam je czerwoną papryką, ogórkiem kiszonym kiełbasą i cebulą.

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

Składniki:

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

mięso

  • 900 g piersi z indyka

warzywa

pozostałe składniki

  • 150 g kiełbasy
  • 4 łyżki musztardy
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

dodatki

  • białe, bawełniane nici kuchenne

Sposób przygotowania:

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

przygotowanie składników

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką
kiełbasę, cebulę, ogórki i paprykę pokroić w słupki. Odłożyć po 12 sztuk.

Paprykę opłukać i usunąć szypułkę i pestki. Miąższ pokroić w paski i odłożyć 12 sztuk.
Ogórki pokroić w słupki i odłożyć 12 sztuk. Kiełbasę pokroić w słupki. Cebule obrać z łupinek, pokroić w słupki i odłożyć 12 sztuk.

przygotowanie składników cd

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką
Pozostałą paprykę, cebulę, ogórki pokroić w kostkę, czosnek posiekać.

Resztę papryki, cebuli i ogórków pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać.

przygotowanie rolad

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką
Mięso pokrojone na trzy części i rozbić tłuczkiem.

Pierś indyka podzielić na trzy płaty i rozbić tłuczkiem.

przygotowanie rolad cd

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką
Mięso oprószyć solą,pieprzem i posmarować musztardą.

Płaty mięsa oprószyć solą, pieprzem i każdy posmarować łyżką musztardy.

przygotowanie rolad cd

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

Na płatach mięsa rozłożyć kiełbasę, paprykę, ogórki i cebulę.

przygotowanie rolad cd

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

Mięso ciasno zwinąć i obwiązać nićmi.

przygotowanie rolad cd

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.

przygotowanie rolad cd

Rolady indycze Eli z czerwoną papryką

Do rolad dodać pokrojoną cebulę, ogórki, paprykę, czosnek, resztę musztardy i przyprawy. Całość jeszcze smażyć razem około 5 minut. Podlać rolady wodą i dusić aż będą miękkie. Co jakiś czas dolewać wody. Miękkie rolady wyjąć i odwinąć z nici. Sos zmiksować. Smacznego!