Sposób przygotowania:
Rolady indycze Eli z czerwoną paprykąprzygotowanie składników
Paprykę opłukać i usunąć szypułkę i pestki. Miąższ pokroić w paski i odłożyć 12 sztuk.
Ogórki pokroić w słupki i odłożyć 12 sztuk. Kiełbasę pokroić w słupki. Cebule obrać z łupinek, pokroić w słupki i odłożyć 12 sztuk.
przygotowanie składników cd
Resztę papryki, cebuli i ogórków pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać.
przygotowanie rolad
Pierś indyka podzielić na trzy płaty i rozbić tłuczkiem.
przygotowanie rolad cd
Płaty mięsa oprószyć solą, pieprzem i każdy posmarować łyżką musztardy.
przygotowanie rolad cd
Na płatach mięsa rozłożyć kiełbasę, paprykę, ogórki i cebulę.
przygotowanie rolad cd
Mięso ciasno zwinąć i obwiązać nićmi.
przygotowanie rolad cd
W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd
Do rolad dodać pokrojoną cebulę, ogórki, paprykę, czosnek, resztę musztardy i przyprawy. Całość jeszcze smażyć razem około 5 minut. Podlać rolady wodą i dusić aż będą miękkie. Co jakiś czas dolewać wody. Miękkie rolady wyjąć i odwinąć z nici. Sos zmiksować. Smacznego!
gusia1000