Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Rolady śląskie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Uwielbiam ten smak i zapach

Rolady śląskie

Składniki:

Rolady śląskie

 

  • plastry wołowiny
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • boczek
  • kiełbasa-dowolna
  • musztarda
  • przyprawy
  • białe nici

Sposób przygotowania:

Rolady śląskie
Wołowinę rozbijamy tłuczkiem do mięsa,następnie każdy plaster smarujemy musztardą,przyprawiamy dosyć pikantnie a następnie układamy po cienkim plasterku kiełbasy,boczku,ogórka i cebuli.Plaster wołowiny zawijamy w rulon następnie owijamy go dosyć mocno białą nicią.Tak przygotowaną roladę wkładamy do patelni na rozgrzany tłuszcz i pieczemy na rumiano ,a następnie przykrywamy i dusimy pod przykryciem aż mięsko będzie miękkie podlewając wodą.Smacznego