Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe Eli z kalarepąprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w słupki. Bulwę kalarepy obrać i pokroić w słupki. Boczek wędzony pokroić w słupki.
przygotowanie składników cd
Liście kalarepy sparzyć i ostudzić. Przygotować plastry boczku.
przygotowanie rolad
Plastry szynki rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad cd
Na płatach mięsa rozłożyć boczek.
przygotowanie rolad cd
Na płatach mięsa rozłożyć słupki cebuli i kalarepy.
przygotowanie rolad cd
Rolady ciasno zwinąć, obwiązać nićmi i obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Rolady obrać z nici i zawinąć w liście kalarepy.
przygotowanie rolad cd
Rolady owinąć plasterkami boczku i obwiązać nićmi.
przygotowanie czosnku i cebuli
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie czosnku i cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
duszenie rolad
Rolady obsmażyć ze wszystkich stron na pozostałym z rolad oleju. Dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i chwilę razem smażyć; Podlać mięso wodą i dusić aż będzie miękkie.
duszenie rolad cd
Rolady wyjąć, odwinąć z nici i ułożyć na półmisku. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Smacznego!
gusia1000