katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z farszem mięsno pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso z łopatki z farszem zwinięte w roladki jest dobre jako dodatek do obiadu można je też zrobić w sosie..

Roladki z farszem mięsno pieczarkowym

Składniki:

Roladki z farszem mięsno pieczarkowym

 

  • łopatka wieprzowa 1,2 kg
  • szynka wieprzowa zmielona ok 30 dag
  • cebula 1,5 szt
  • pieczarki 10-12 szt
  • jajko 1 szt
  • chleb namoczony 1 kromka
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • sól
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z farszem mięsno pieczarkowym
Łopatkę myjemy,osuszamy i kroimy na plastry. Rozbijamy dość mocno tłuczkiem i dość mocno oprószamy solą i pieprzem. 1/2 cebuli drobno kroimy. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę, pieczarki i odciśniętą kromkę chleba dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko i doprawiamy solą czosnkową i pieprzem do smaku. Na rozbite plastry mięsa rozkładamy przygotowany farsz i zwijamy w roladki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy roladki zawinięciem do dołu. Obsmażamy roladki i przekładamy do rondla. Pozostałą cebulę kroimy i rumienimy na tłuszczu dodajemy do roladek i podlewamy wodą. Dusimy obracając roladki na małym ogniu do odparowania wody.