dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Leczo z dynią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantne, rozgrzewające leczo. Prosta w przygotowaniu, smaczna potrawa. Idealna na jesienny obiad :)

Leczo z dynią

Składniki:

Leczo z dynią

 

Sposób przygotowania:

Leczo z dynią

Krok 1:

Leczo z dynią
Umytę i oczyszcozne warzywa kroimy w kostkę.

Warzywa myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.

Kiełbasę kroimy w drobno kostkę.

Krok 2:

Leczo z dynią
Warzywa doprawiamy do smaku i chwilę dusimy..

Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy czosnek i kiełbasę i obsmażamy. Następnie dodajemy paprykę i dynie.

Doprawiamy do smaku i dusimy.

Krok 3

Leczo z dynią
Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy i dusimy do miękkości.

Gdy warzywa są już prawie lepsze dodajemy przecier pomidorowy. Całość chwilę dusimy, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Smacznego!